Meeting 2
Up Peter N - Turkije Peter - Tunesië Noorwegen Peter Penson Meeting 1 Meeting 2 Meeting 3 The BIGnose

 

Dit is het verslag de 'End Of Summer Ride Out' ofwel de "Einde van de Zomer Rit'

Ga naar de foto's

Op zondag 23 september 2001 was de tweede meeting van de DR Club Holland. Dit keer stond er een toertocht op het programma door Hollands Groene Hart. Lange tijd was het onzeker of er gereden kon worden door het slechte weer, maar Pluvius was mild gestemd en vond dat de motorrijders in Nederland wel voldoende regen hadden gehad.

Om elf uur was het verzamelen in Haastrecht. Het is altijd afwachten wie er komt, ondanks intensief e-mail verkeer. Om een uur of 12 waren we met zijn zessen : Leo, Oene, Peter, Stefan, Peter en Theo. Dat is toch 33% van het leden aantal! Een goede opkomst.

De tocht voerde via Bodegraven en Nieuwkoop naar Uithoorn en de Amstel. Onder rook van Amsterdam met aan de horizon de Arena was een korte stop voor koffie, fris en pannenkoek. Het verbaasde vooral degenen die niet uit de randstad kwamen, kwamen hoe groen en waterrijk Hollands hart is. Je kan hier eindeloos over smalle weggetjes langs allerlei water meanderen.

Verder ging het door naar Vinkeveen en de Vecht. Voor Slot Haarzuilens hebben we nog wat statiefoto's gemaakt, daarna via de Meije en de Reeuwijkse Plassen weer terug naar Haastrecht.

Daar was nog tijd voor een bakkie en een praatje. Om een uur of zeven ging iedereen weer naar huis.

Oene.

Dit is een andere kijk op dezelfde dag

The EOSRO "Banana Edition"

Het was op een, volgens teletekst, "50% kans op regen dag" dat we uitgenodigd waren om een EOSRO te komen rijden.

U zult zeggen: "Een EOSRO?" Tsja, we hadden het ook de "cdeg" rit kunnen noemen maar in deze (be)Laden tijden had dat heel anders uit kunnen pakken.

Om 08.30 vertrokken om zeker op tijd te zijn op de Veerlaan te Haastrecht. U weet wel, bij die enige kruising links, rechts of rechtdoor naar het Hotel/eetcafé 'Over de Brug".

Daar aangekomen schrokken de vaste stamgasten zich het apezuur toen er een motorrijder om 10.00 in vol ornaat binnenstapte om zich tussen alle zondag`s wielrenners te nestelen voor een hele warme bak koffie. Geen regen gehad onderweg maar echt warm was het niet geweest.

Eenmaal een plekje gevonden bleek dat ik tussen een groepje Utregse wielrenners terecht was gekomen. Leuke humor met dito accent.Ben blij dat ik niet het jonge serveerstertje was wat deze humor in ontvangst mocht nemen voorover bukkend om de koffie "met slagroom" te serveren.

Hele verhalen gehoord over het inruilen van een frame en dan "de groepen" houden want die waren nog goed enz…vreemd volk die elektricien-wielrenners.

Om ongeveer 10.30 kwam Peter B binnen. Ik was inmiddels zo goed opgegaan in de zeemleren meute dat hij me totaal niet gezien had. Snel verkast naar een lege tafel en hem welkom geheten. Buiten werd het weer er niet beter op.

Even later kwam Oene binnen die na gesettled te zijn vertelde over zijn off-road cursus bij Henk Seppenwolde. In mijn eigen woorden als volgt samengevat:

- Je krijgt twee dia`s te zien, je wordt op een XR gezet en daarna is het "blik op oneindig, verstand op nul en gas vol open". Na deze opwarmronde volgt er stap voor stap een steeds professionelere uitleg. Op het einde van de dag kan je zo meedoen aan een enduro/offroadritrit. De fl. 500,- is het meer dan waard.

Nu hebben wij van de DR club beslag weten te leggen op die twee dia`s. Eentje betreft de plaatselijke milieubeweging waar Henk voor waarschuwt in zijn intro. De andere was iets over "als een drol erin en als een scheet eruit" en niet toonbaar voor op deze site.

Even daarna arriveerde Stefan uit Vlaanderen en hij vertelde ons dat het buiten al aardig flitste. Gelukkig van de voorkant; dus heeft hij geen zuur verdiende Frankskes achtergelaten in Holland. Meteen daarna arriveerde Theo V en toen werd het tijd voor weer een grotere tafel omdat we nu de overhand kregen in het wielerclubhuis.

Als laatste arriveerde Peter N. Niet omdat hij als laatste thuis was vertrokken maar omdat hij de landkaart vergeten was en toen via zijn GPS op zoek moest naar Haastrecht. Dit zou normaal geen probleem geweest zijn voor Peter die zelfs de Thaise wegwijzers nog kan lezen maar net nu deed de satelliet het niet. (Bush?)

Naar later bleek had Peter N. diezelfde off-road cursus bij Henk S. ook gevolgd en hij bevestigde het complete verhaal van Oene.

Na het afrekenen werden de eerste foto`s genomen. Intussen was de zon voor Hollandse begrippen wel erg hard gaan schijnen en het zou wel eens een hele mooie nazomerdag kunnen gaan worden.

Het geeft mij nog steeds een kick zo`n rij BIGGEN (in de meest actuele kleuren….) Bij vertrek was het inmiddels 12.00 dus lekker zitten ouweh…. Na 100 meter het eerste fietspad te pakken gevolgd door een stuk asfalt wat in Belgie niet zou mistaan
(route degradee) inclusief het stevige tempo zou dit wel eens een ritje naar mijn hart kunnen gaan worden.

De route was van de ANWB maar bij dat eerste stuk asfalt vol gaten dacht ik al dat de ANWB eigenlijk spijt had van deze route en dat ze door een ontmoedigingsbeleid weer van deze route af wilde.

Het ging zelfs zover dat ze naambordjes verwijderd hadden van lantaarnpalen, asfalt vervangen hadden door ijzeren platen, links aangaven daar waar je rechtsaf moest en als klap op de vuurpijl hadden ze een stuk weg gewoon opgedoekt en er een enorme zandbak van 500 meter voor in de plaats gelegd!

Op zo`n moment geef je je Big weer eens een schouderklopje want zonder hem was de route halverwege al afgelopen geweest. Met zo`n BMtroubleyouK1200LT had je toch mooi staan balen. Los van het off-roadkarakter van deze toertocht hadden we het zonder Oene`s richtingsgevoel ook wel kunnen schudden omdat de ritbeschrijving van de ANWB soms niet helemaal klopte.

Ergens op de helft van de rit hadden we de grote middagstop. Tis dat ik de Arena zag maar anders hadden ze me ook wijs kunnen maken dat ik in de buurt van Den Helder zat. Ik had ondertussen meer water gezien in 80 km dan in de eerste 33 jaar van me leven. Willem heeft nog heel wat te managen.

We hadden aangemeerd bij pannenkoekenhuis "hoe groter hoe lekkerder" en we bestelden maar raak, zo`n honger hadden we. Sterker nog, ik vergat van de honger op mijn wisselgeld te wachten. Stefan was de contente mens en had zijn eigen ratsoen meegebracht want die had verhalen gehoord over MKZ enzo…. …. Sterker nog, de laatse keer dat hij in Holland was moet zo rond 1921 geweest. Dan moet hij Wilhelmina nog gekend hebben is `t niet ?

Na deze grote pauze reden weer verder door o.a. het gebied waar we met de eerste meeting ook geweest waren. Nu was het minder warm en dus ook minder druk dus kon je de grote decadentie nog eens goed bekijken. Daar waar wij fietsen voor de deur hebben staan lagen daar niet misselijke boten voor het huis!!.

De weggetjes werden steeds toeristischer en dan kan je wachten op een confrontatie met een echte zondagmiddag genieter. Wij waren natuurlijk de bekende druppel waarvoor hij aan de kant moest en bij Loenen aan de Vecht kregen Theo V en ik (de laatste 2 uit de groep) de volle laag aan ik denk boek 2 van de Koran naar ons hoofd geslingerd.

Ik Bin er samen met Theo verder niet op ingegaan want wij zaten te genieten van de route. Meteen na Loenen aan de Vecht een fotosessie gemaakt bij slot "Maxima". De passerende toeristen waren heel blij met onze obstructie van de weg, maar schuin in rij was toch mooier en zo vaak zie je niet een rij BIGGEN !

Daarna de rit uitgereden. Onderweg moest Theo V nog een pauw ontwijken gelukkig was hij nog goed wakker want ik had hem niet gezien. Ik was de man met de hamer inmiddels tegengekomen. Terug in Haastrecht bij "over de brug" hebben we eerst Oene bedankt voor deze route en voor het feit dat hij de gehele rit voorrijder was geweest.

Op het terras werd Peter B nog langdurig lastig gevallen door een plaatselijke schone. Deze dame ging zelfs zover dat ze op zijn schoot ging zitten.

Verder was er de vraag hoe de reacties waren geweest op het "IOC" verhaal.

Het antwoord was dat, na het lezen van 75 van de 150 ontvangen reacties, we nu al kunnen zeggen dat het er als volgt uit gaat zien: precies zoals het was! Geen bestuur, geen werkgroepjes en ZEKER geen gedwongen gedoe. Heeft u een leuk idee, mail hem gewoon rond en u heeft een meeting georganiseerd.
(Stefan, bij deze nog bedankt voor je (enige) reactie)

Verder hebben we gesproken over dat het toch wel heel mooi zou zijn om eens rond te knarren met de complete groep (en aanhang / kennissen) in de Ardennen. Vrijdags heen, zaterdags gassen, zondags retour?

Een zelfgemaakte off-roadrit, voor de DR club, over legale zand-/bospaden in Brabant?
Ik hoop hier in het voorjaar op terug te kunnen komen. Dus denkt allen vast even na of u uw dure plastic neus bloot wil stellen aan een onvrijwillig bodemonderzoek en kijk ook vast even waar Odiliapeel ligt…...

Samenvattend kan ik zeggen dat het een hele mooie rit was. Nooit geweten/gedacht dat het in het (groene) hart van de randstad zo mooi kon zijn. Als niet randstadter kom je eigenlijk alleen maar op de snelwegen er naar toe en hoe dichter bij Dordt hoe………Ik vraag me dan ook af hoelang het grootste gedeelte van deze route nog gemotoriseerd begaanbaar blijft als je bedenkt dat de meeste dijken al afgesloten zijn.

Leo.

Foto's
22.jpg (16270 bytes) 23.jpg (14026 bytes) 24.jpg (14411 bytes) 25.jpg (18230 bytes) 27.jpg (17614 bytes) 28.jpg (17922 bytes) 29.jpg (18770 bytes) 30.jpg (11909 bytes) 31.jpg (12655 bytes) 33.jpg (16974 bytes)